Indien är ett väldigt land!

Indien är ett väldigt land, men egentligen mycket mer än så. Med sina 1,2 miljarder människor, varav 24 miljoner boende i Delhi, är landet i sig självt som en hel kontinent. Att säga att man varit i Indien, om man bara varit i Delhi och lite runt denna stad är helt klart missvisande. Landet innefattar många olika kulturer och språk. En svensk och en person född i Turkiet har lika mycket gemensamt, som folk från olika delar av Indien. Mitt i detta hav av människor, i Delhi, fick vi träffa några av de barn, som får hjälp genom arbetet som bedrivs.

img_1851Under många år har Dr Jeyaseelan med hustru Lizzie hjälpt fattiga familjer. Under mer än 20 år har man arbetat med skolor i slummen. Efter ett tag ser man att hela områden börjar förändras, tack vare detta arbete. Vår skola ger barnen en grund att stå på och en möjlighet att söka vidare till högre årskurser. Vi frågade barnen vad de drömmer om att utbilda sig till och svaren lät inte vänta på sig. Ingenjör, polis och läkare var exempel på deras framtida yrken. Utan skolgång skulle deras möjligheter att gå vidare vara minimala. Kastsystemet håller fortfarande ett starkt grepp över landet. Men idag verkar det som om även folk från de lägre kasterna kan få kvalificerade arbeten pga att man kunnat utbilda sig.

Denna resa gjorde ett djupt intryck i våra liv. När man ser barnen på plats, både skrattar och gråter man på samma gång.

Tack för Er hjälp!!  David Nyrén Ordf.