Vilken fantastisk resa!

img_2125Vilket land, så annorlunda. Det är bilar överallt och kor som går mitt i vägen. Vackra människor i färglada kläder, alla dofter, intrycken är många. Jag är så glad för det arbete som vi får vara med att sponsra. Det är en fantastisk skola som verkligen gör avtryck, hela slumområdet förändras när barnen får utbildning, mat för dagen och får höra om Jesus. De som har hand om skolan gör det med så mycket kärlek och omsorg, och om ett barn inte kommer så hämtar de det till skolan.

Jag fick mig en tankeställare när en smutsig tiggarpojke på gatan ville sälja en liten elefant till mig, mitt första svar var, Nej. Men han började springa efter oss där vi satt i vår cykelrikcha. När vi hade stannat med cykeln snurrade mina tankar omkring vad det var som gjorde att jag inte ville ge honom lite pengar. Jag tänkte: – ”Varför kan jag inte bara köpa den där elefanten av honom och hjälpa honom lite”. Jag bestämde mig för att köpa elefanten och han blev så glad (jag blev också glad).

När jag senare tänkte tillbaka på händelsen så insåg jag att den lille pojken fick lite pengar som kanske hjälpte honom några dagar, om han ens fick behålla pengarna själv. Det som verkligen hade hjälpt honom hade varit att få komma till en skola och på så sätt slippa vara ute på gatorna.
Så viktigt det är vad vi gör med våra pengar. De 50 kronor som jag gav till pojken hade räckt en hel månad med mat och undervisning på slumskolan.

Här hemma kan vi kanske hoppa över en fika någon gång för att ge ett barn skolgång, vill verkligen uppmuntra dig att det inte är så mycket du behöver offra för att du ska kunna hjälpa ett litet barn. Jag är så tacksam för alla som står med oss i detta arbete. Sprid det gärna vidare så att vi kan hjälpa fler barn.

Jag är verkligen glad att jag tog mina sparpengar och gjorde denna resa, den har gjort avtryck i mitt hjärta och min önskan är att vi ska kunna hjälpa många barn i Indien.

Mari Karlsson